Putin i Makron razgovorali o situaciji u Libiji, Ukrajini i Iranu

Izvor: Vostok.rs, 13.Jan.2020, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin i Makron razgovorali o situaciji u Libiji, Ukrajini i Iranu

Predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom o situaciji u Libiji, Ukrajini i Iranu, saopštio je Kremlj. „U kontekstu rusko-turskog dogovora koji je postignut 8. januara u Istanbulu, naglašena je važnost poštovanja primirja koje su zaraćene strane objavile 12. januara“, navodi se u saopštenju.
Šefovi država su se dotakli i situacije u Ukrajini, Siriji i Iranu. „Zbog napete situacije oko Irana, predsednici Rusije i Francuske su naglasili potrebu da sve strane pokažu uzdržanost i založe se za nastavak napora koji imaju za cilj da se očuva iranski nuklearni sporazum“, navodi se u pres-službi. Dva lidera su se dogovorila da nastave lične kontakte.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.