Lukašenko: Vladimira Putina doživljavam kao starijeg brata

Izvor: Vostok.rs, 07.Avg.2020, 11:39

Lukašenko: Vladimira Putina doživljavam kao starijeg brata

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko kaže da on i ruski predsednik Vladimir Putin imaju dobre prijateljske odnose.
„Postoje nekad neke napetosti, ali to je zato što smo obojica snažne ličnosti. Vladimira Putina doživljavam kao starijeg brata. Smatram da stariji brat uvek treba da podržava mlađeg i uvek to govorim Putinu“, rekao je Lukašenko u intervjuu za ukrajinsku TV. Bez obzira na nesuglasice koje se ponekad pojave, mi smo prijatelji, naglašava on. „Čega sve nije bilo, ali mi smo veoma dobri prijatelji bez obzira na to. I nadam se da ćemo ostati prijatelji. Njemu mogu da kažem sve što želim i on meni takođe, možemo i da opsujemo“, kaže beloruski lider, prenose RIA Novosti. Otkriva i da nema mnogo sličnosti između njih dvojice. Slični smo samo po tome što smo muškarci, kaže Lukašenko. "Mogu mu reći bilo šta, a i on meni" rekao je predsednik Belorusije. Takođe je dodao da Putin nikada nije pokušao da izvrši pritisak na njega. Takođe, beloruski predsednik je primetio da je Putin postao "časni vođa". "Kada sam ga prvi put sreo, on je bio dobro odmereni oficir KGB-a, u dobrom smislu te reči. Gledao je situaciju, nije imao mnogo iskustva u tim sitnicama. Ali, uvek se ponašao dostojanstveno. nikada se nije nametao, svađao, slušao je. Sada sve zna. Ne treba dodatno da razmišlja, računar mu radi", objasnio je Lukašenko.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.