BELORUSIJA: Uticaj Zapada na Ukrajinu mogao bi dovesti do raspoređivanja AMERIČKIH RAKETA

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2020, 20:57

BELORUSIJA: Uticaj Zapada na Ukrajinu mogao bi dovesti do raspoređivanja AMERIČKIH RAKETA

Belorusija i Rusija "svojim rukama poklonile su Zapadu ono što im ne pripada i ne treba da im pripada", istakao je Lukašenko

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra da bi pad Ukrajine pod uticaj Zapada mogao dovesti do razmeštanja američkih raketa na njenoj teritoriji i "tada će biti vruće" u svakom trenutku odatle bi se mogla dobiti "raketna paljba".

- Kada je (američki državni sekretar) >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Majk Pompeo bio ovde, postavio sam mu direktno pitanje - Majk, da li smo ti (predsednik Rusije Vladimir) Putin i ja poklonili Ukrajinu. On se nasmejao: "Kako to mislite, gospodine predsedniče?" Mislim da sada ne treba da raspoređujete rakete srednjeg dometa u Nemačkoj, Poljskoj i Rumuniji. Sada se možete dogovoriti i sa Ukrajinom. Agresor je napao, postavite ih tamo - i nama će biti veoma vruće i Rusiji će, takođe, biti veoma vruće - rekao je Lukašenko.

Lukašenko je istakao da su Belorusija i Rusija "svojim rukama poklonile Zapadu ono što im ne pripada i ne treba da im pripada".

- Amerikancima je data prelepa, dobra naša Ukrajina, odakle sada možemo u svakom trenutku dobiti raketnu paljbu. U svakom. Ja to odgovorno kažem - zaključio je on.

Lukašenko je takođe rekao da se ne plaši da na teritoriji zemlje ostavi dva ruska vojna objekta, jer oni ne predstavljaju opasnost.

- Ne. Znate, pre svega, mora se shvatiti o kakvim se bazama radi. To su baze u kojima radi jedan i po Rus, a ostalo su Belorusi. Tamo nema ni aerodroma ni aviona. One ne predstavljaju opasnost - zaključio je Lukašenko.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

PUTIN JE MOJ STARIJI BRAT: Lukašenko objavio sve tajne njegovog odnosa sa predsednikom Rusije, spomenuo i PSOVKE

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2020

Vladimira Putina doživljavam kao starijeg brata - ističe Lukašenko..Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko kaže da on i ruski predsednik Vladimir Putin imaju dobre prijateljske odnose...- Postoje nekad neke napetosti, ali to je zato što smo obojica snažne ličnosti. Vladimira Putina doživljavam...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.