Kremlj: Putin će iz situacionog centra nadzirati vežbe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2022, 13:40

Kremlj: Putin će iz situacionog centra nadzirati vežbe

Predsednik Rusije Vladimir Putin će sutrašnje vežbe snaga za strateško odvraćanje nadgledati iz centra za kontrolu situacije Ministarstva odbrane, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Putin će najverovatnije biti u centru za kontrolu situacije. Normalno je da se takve vežbe i probe lansiranja ne mogu održati bez šefa države. Upoznati ste sa čuvenim nuklearnim koferom, crvenim dugmetom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i tako dalje, izjavio je Peskov novinarima, a prenosi ruska agencija TAS S.

On je, međutim, ukazao da dodatni detalji o učešću Putina u vežbama ne spadaju u domen javnosti.

Peskov je naglasio i da su zakazane ruske vojne vežbe apsolutno transparetne za strane stručnjake iz drugih zemalja, zbog čega, kako naglašava, "ne bi trebalo da izazivaju ničiju zabrinutost.

Rusko ministarstvo odbrane prethodno je saopštilo da će Putin sutra nadgledati vežbe ruskih nuklearnih snaga u sklopu kojih je planirano lansiranje balističkih i krstarećih raketa, javlja agencija Interfaks

Kako je istaklo ministarstvo, vežbe strateškog odvraćanja "planirane su unapred radi provere pripremljenosti vojnih komandnih centara, lansirnih borbenih timova, posade borbenih brodova, nosača raketa za izvršavanje dodeljenih misija, kao i pouzdanosti nuklearnog i konvencionalnog oružja".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

PUTIN IZDAO HITNO NAREĐENJE: Narod masovno beži iz Donbasa, evakuišu prvo decu, šef države doneo SNAŽNU ODLUKU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2022

Situacija nikad nije bila ovako kritična..Gubernator Rostovske oblasti Vasilij Golubev obratio se predsedniku Rusije Vladimiru Putinu sa molbom da pruži hitnu pomoć toj oblasti u vezi neočekivano velikog priliva izbeglica iz Donbasa, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov...- Putin je razgovarao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.