Kremlj: Pozitivna priroda razgovora Putina i Makrona ne znači podudaranje stavova po svim pitanjima

Izvor: Vostok.rs, 20.Avg.2019, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj: Pozitivna priroda razgovora Putina i Makrona ne znači podudaranje stavova po svim pitanjima

Kremlj je razgovore predsednika Vladimira Putina i Emanuela Makrona okarakterisao kao intenzivne, konstruktivne i otvorene, rekao je portparol predsednika Dmitrij Peskov. Sastanak dvojice šefova država održao se juče u letnjoj rezidenciji francuskog predsednika - Forte Bregansonu, a razgovori su trajali oko tri i po sata. "Razgovarano je o glavnim pitanjima bilateralnog i međunarodnog dnevnog reda", rekao je Peskov. Napomenuo je da pozitivna priroda razgovora ne znači podudaranje stavova Putina i Makrona po svim pitanjima. "Oni su prilično dosledno pokazali svoju političku volju da razgovaraju o svim pitanjima, i onim o kojima postoji saglasnost stavova, i onim oko kojih postoje neslaganja", dodao je Peskov. U isto vreme, prema rečima Peskova, Makron je saznao poziciju Rusije „iz izvora“ - od šefa države. Strane su razgovarale o glavnim pitanjima bilateralnog i međunarodnog dnevnog reda, klimatskim pitanjima, razvoju Arktika, ali su posebnu pažnju posvetili situaciji u Ukrajini, naglasio je Peskov.
"Razgovarano je o izgledima za organizovanje sastanka u `normanskom formatu`, kome će prethoditi ozbiljan rad na nivou stručnjaka, kako se sastanak ne bi održao samo radi sastanka" rekao je Peskov, te da je o tome razgovarano veoma intenzivno. Pored toga, u okviru Putinove posete Francuskoj, održani su i pregovori sa učešćem dve delegacije, dva ministra spoljnih poslova, kao i između pomoćnika za međunarodne poslove, zaključio je Peskov. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.