Konačno se oglasio i Putin: Prljave igre Porošenka

Izvor: B92, 28.Nov.2018, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konačno se oglasio i Putin: "Prljave igre" Porošenka

Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin oglasio se povodom sve većih tenzija između Ukrajine i Rusije u Kerčkom moreuzu i za sve optužio ukrajinskog predsednika.

Putin je rekao da je Porošenko "orkestrirao pomorskim provokacijama" u Crnom moru tokom vikenda, kako bi povećao svoju popularnost uoči predsedničkih izbora koji treba da se održe u martu sledeće godine. Putin je to nazvao "prljavom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igrom".

On je na ekonomskom forumu u Moskvi zatim dodao i da je Zapad spreman da oprosti mane ukrajinskih političara zbog toga što "propagiraju antiruske narative", prenosi Rojters.

Kako se navodi, to je prvi put da se Putin oglasio nakon izbijanja incidenta pre tri dana.

Putin je rekao da su incident u potpunosti isprovocirali ukrajinski brodovi, koji su odbili da komuniciraju sa ruskom graničnom stražom, prenosi AP.

Prema njegovim rečima, ukrajinski brodovi su bez dozvole ušli u teritorijalne vode na jugu Rusije, što je međunarodno priznata granica.

Ukrajina navodi da su se njeni brodovi nalazili u međunarodnim vodama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.