Keri sa Putinom sledeće nedelje u Moskvi

Izvor: B92, 15.Mar.2016, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri sa Putinom sledeće nedelje u Moskvi

Vašington -- Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je da će se sledeće nedelje sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom kako bi razgovarali o krizi u Siriji.

"Sledeće nedelje ću otputovati u Moskvu na sastanak sa predsednikom Putinom i ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovim, da bismo razgovarali o tome kako efikasno unaprediti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << politički proces i pokušali da iskoristimo ovaj trenutak", izjavio je Keri, a prenela agencija AFP.

Rusija je neočekivano najavila povlačenje svojih snaga iz Sirije, što je počelo već danas, a prvi avioni su napustili vazduhoplovnu bazu u toj zemlji i sleteli na aerodrom u Rusiji.

I portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je potvrdila ruskoj agenciji Interfaks da njeno ministarstvo planira moguću posetu Kerija Moskvi.

Bela kuća je ranije tokom dana saopštila kako se čini da Rusija ispunjava svoju najavu da će se povuči iz Sirije, ali i da je prerano da se izvuku definitivni zaključci.

"Očito je to potez koji ćemo pratiti. Prve indikacije su da Rusi ispunjavaju svoju najavu, ali je u ovom trenutku još prerano da se zaključi kakav će uticaj to imati na širu situaciju", izjavio je portparol Bele kuće Džoš Ernest.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SASTANAK U MOSKVI: Keri putuje kod Putina da razgovaraju o Siriji

Izvor: Kurir, 15.Mar.2016

Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je danas da će se sledeće nedelje sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom kako bi razgovarali o krizi u Siriji..."Sledeće nedelje ću otputovati u Moskvu na sastanak sa predsednikom Putinom i ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovim, da...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.