Glavna Putinova tema - energetika

Izvor: B92, 17.Mar.2011, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glavna Putinova tema - energetika

Beograd -- Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Konuzin najavio je da će centralna tema ruskog premijera Vladimira Putina prilikom posete Beogradu biti energetika.

"Želimo da Srbija postane lider u sferi energetike na Balkanu. To je i u vašem i u našem interesu", rekao je Konuzin novinarima na Fakultetu političkih nauka.

Konuzin je naglasio da je Moskvi poznato da je srpska strana zainteresovana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da čuje kako će biti realizovan projekat Južni tok i Putin će srpskim zvaničnicima preneti konkretne planove Moskve.

"Postoje dodatne ideje o unapređenju naše saradnje u oblasti energetike", rekao je Konuzin.

Prema njegovim rečima, dolazak Putina u Beograd je potvrda intenzivne saradnje Srbije i Moskve.

Rusija ne smatra NATO neprijateljem, poručio je danas ambasador Konuzin i naglasio da se u ruskoj vojnoj doktrini ne pominje da je Alijansa pretnja Moskvi.

"U dokumentu se kaže da opasnost po Rusiju predstavlja težnja NATO da u procesu transformacije dodeli sebi funkciju za primenu sile u bilo kom delu sveta, kršeći norme međunarodnog prava", rekao je Konuzin.

Na predavanju "Rusija u savremenim međunarodnim odnosima", održanom na Fakultetu političkih nauka, Konuzin je naglasio da toj rečenici nije potrebno objašnjenje, "posebno ovde u Beogradu".

Konuzin je rekao da je Rusija zainteresovana za proširenje saradnje sa Alijansom, posebno u borbi protiv terorizma i svih oblika kriminala.
Pogledaj vesti o: Aleksandar Konuzin

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.