Erdogan tvrdi da je Putin izneo neke predloge o dogovoru o žitu, o njima se razgovara

Izvor: Vostok.rs, 13.Jul.2023, 11:39

Erdogan tvrdi da je Putin izneo neke predloge o dogovoru o žitu, o njima se razgovara

Turski predsednik Tajip Erdogan izjavio je da je ruski predsednik Vladimir Putin izneo niz predloga o dogovoru o žitu, o kojima se sada razgovara.
„Sporazum o žitu je dva puta produžen, sa 33 miliona tona hrane isporučeno na svetska tržišta tokom perioda njegovog važenja. Razgovarali smo o pitanju produženja ugovora o žitu sa Zelenskim. On podržava njegovo produženje. Putin je izneo neke predloge po tom pitanju. O tim predlozima se razgovara“, izjavio je Erdogan novinarima posle samita NATO-a. Turski lider je takođe napomenuo da će „nastaviti da razgovara o dogovoru o žitu i sa Putinom i sa Zelenskim“. U Istanbulu je 22. jula 2022. godine potpisan paket dokumenata o snabdevanju međunarodnog tržišta hranom i đubrivima. Ugovori su prvobitno zaključeni na 120 dana, a u novembru prošle godine produženi su za isti period. Rusija je 18. marta 2023. najavila produženje sporazuma za 60 dana, upozoravajući da će to biti dovoljno vremena da se proceni primena memoranduma potpisanog sa UN. 18. maja je žitni dogovor produžen za još dva meseca do 17. jula.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   NATO skup

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Turska ubrzava pregovarački proces o pristupanju EU — Erdogan

Izvor: Vostok.rs, 13.Jul.2023

Turska namerava da ubrza pregovore o pristupanju Evropskoj uniji kao punopravna članica, saopštio je turski predsednik Erdogan novinarima predsedničkog kora po povratku iz Vilnjusa, gde je učestvovao na samitu NATO.. "U Evropskoj uniji vlada pozitivna atmosfera u pogledu oživljavanja našeg...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.