Države BRIKS-a se dogovorile da osnuju Banku razvoja

Izvor: Vostok.rs, 27.Mar.2013, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Države BRIKS-a se dogovorile da osnuju Banku razvoja

27.03.2013. -

Pet država članica BRIKS-a (Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južnoafrička Republika) dogovorile su se da osnuju Banku razvoja. Ovo je danas izjavio ministar finansija Južnoafričke Republike u Durbanu, gde će se danad održati samit BRIKS-a. Startni kapital Banke BRIKS-a očekuje se da će biti najmanje 50 milijardi dolara, međutim, kako će se raspodeliti akcije među učesnicima još uvek je nejasno. Za učestvovanje na samitu BRIKS, u Durbanu doputovao je i predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Rusije, Vladimir Putin. Pored ekonomskih pitanja, lideri BRIKS nameravaju da razgovaraju i o aktuelnim međunarodnim problemima, prenosi dopisnik ''Glasa Rusije''.

Izvor: Glas Rusije, © Kollaž: «Golos Rossii»    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija prodaje JAR-u avione MS-21

Izvor: Vostok.rs, 27.Mar.2013

27.03.2013. -..Rusija i Južnoafrička Republika planiraju da počnu zajedničku proizvodnju helikoptera Ansat, a pregovaraju i o isporuci putničkih aviona MS-21, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin nakon pregovora s južnoafričkim kolegom Džejkobom Zumom...„Razvija se saradnja Rusije i JAR...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.