DAN KADA JE PUTIN ZAGRMEO: Neka pati kome smeta, moja Srbija je prvak sveta! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 20.Jun.2017, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAN KADA JE PUTIN ZAGRMEO: Neka pati kome smeta, moja Srbija je prvak sveta! (VIDEO)



Tog 20. juna 2015. godine Srbija je bila u transu, a ceo svet u šoku! Fudbaleri Srbije starosti do 20 godina postali su svetski prvaci posle pobede nad Brazilom 2:1!

Njihov istorijski i nezapamćeni uspeh odjeknuo je širom sveta a čestitke su stizale preko društvenih mreža.

 Tako je i na Fejsbuk stranici pod imenom “Rusija – Ruska >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Federacija” koja pripada predsedništvu Rusije, na čijem je čelu Vladimir Putin, osvanula montaža čuvene statue Isusa spasitelja u Rio de Žaneiru kako drži razvijenu srpsku zastavu, a ispod nje je napisano:

– Neka pati kome smeta, moja Srbija je prvak sveta!

Printskrin: Facebook

Danas dve godine kasnije na isti dan 20.jun mladi fudbaleri Srbije igraju (18.00 sati) takođe bitan meč, ali u grupnoj fazi Evropskog prvenstva. Rival je Makedonija, a izabranici Nenada Lalatovića moraju da pobede ako žele da idu dalje.

Posle poraza od Portugalije 2:0, teško je očekivati da u poslednjem meču protiv Španije tražimo prolaz dalje.

Srbija i Makedonija su do sada imali četiri međusobna duela u ovom uzrastu, Srbija vodi 2-1-1, a "Orlići" su ubedljivo dobili poslednja dva susreta sa 5:1 u kvalifikacijama za EP 2012, te 4:1 u prijateljskoj utakmici 2013.

Foto: FSS

- Radi se o dobroj reprezentaciji koja je prvu utakmicu izgubila ubedljivim rezultatom, a imala je skoro isti posed kao Španija. Makedonija je uputila veliki broj udaraca ga golu rivala, a opet primili su golove, prvi posle makazica, drugi iz velike daljine u sam gornji ugao, treći iz penala. Imali su na 0:0 stopostotnu šansu, pa na 0:1 stopostotnu šansu. Nisu imali sreće pri realizaciji, nisu slučajno na Evropskom prvenstvu - rekao je selektor "Orlića" Nenad Lalatović.

Makedonija je poreažena u prvom meču od Španije sa 5:0.

Foto: fss.rs

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.