Akcija Rusije na Krimu isto što i bombardovanje Jugoslavije

Izvor: Vesti-online.com, 04.Mar.2014, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Akcija Rusije na Krimu isto što i bombardovanje Jugoslavije''

Povodom izjave ruskog predsednika Vladimira Putina da je Rusija u Ukrajini u humanitarnoj misiji pomoći ugroženim ruskim građanima, predsednik Češke Miloš Zeman podsetio je na bombardovanje SR Jugoslavije 1999. godine, takođe nazvano "humanitarnim".

Bombardovanje Jugoslavije nije humanitarno: Miloš Zeman  

"Sećam se humanitarnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bombardovanja Jugoslavije. Kada sam posle došao u Beograd nije izgledalo baš humanitarno, zato što sam tamo video srušenu bolnicu", kazao je danas Zeman.

 

Pročitajte još:

Vladimir Putin novi Slobodan Milošević?

* Putin: Ako može Kosovo, može i Krim

* Putin: Naše mere potpuno primerene

Intervenciju Rusije na Krimu Zeman je ranije uporedio sa sovjetskom okupacijom Čehoslovačke iz 1968. godine, kada su vojnici Varšavskog pakta po nalogu Kremlja takođe došli navodno u "bratsku pomoć".

 

Češki predsednik naglasio je da ni u ovom slučaju sankcije protiv Rusije nisu put, zato što nikada ni protiv jedne države ne vode ni do kakvih razumnih rezultata.

 

"Jednom sam u Majamiju kazao kubanskim emigrantima: 'Čestitam vam na vašoj politici sankcija. Zahvaljujući njima Fidel Kastro je već 40 godina diktator'", kazao je češki predsednik.

 

Ukrajini je prema njegovoj oceni neophodno da se održe slobodni parlamentarni i predsednički izbori.

 

"Nije moguće da o vladi odlučuje bilo kakav trg, bio to Majdan, ili trg u Lavovu ili u Donjecku", kazao je češki predsednik.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.