Planiran Putinov govor na vojnoj paradi

Izvor: Beta, 10.Okt.2014, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Planiran Putinov govor na vojnoj paradi

BEOGRAD, 10. oktobra 2014. (Beta) - Predsednik Rusije Vladimir Putin, koji će 16. oktobra posetiti Srbiju, održaće govor na vojnoj paradi predvidjenoj povodom sedam decenija od oslobodjenja Beograda u Drugom svetskom ratu, izjavio je ruski ambasador Aleksandar Čepurin.

Čepurin je za Večernje novosti od subote rekao da će ruska delegacija doći u Beograd 16. oktobra oko podneva u tri aviona. Potom će se >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Putin u Palati "Srbija" sresti s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem.

Predsednik Rusije će prisustvovati i potpisivanju nekoliko značajnih medjudržavnih sporazuma.

Pored učešća na vojnoj paradi, predvidjeno je da Putin položi venac na Groblje oslobodilaca Beograda, a potom će u popodnevnim satima otputovati u Milano.

Kako Večernje novosti navode, interesovanje medija za praćenje Putinove posete je ogromno, a samo iz Rusije dolazi sedamdesetak novinara.

Čepurin je izjavio da Putin u Begrad ne donosi nikakve ultimatume niti specijalne zahteve, i da je Moskva zadovoljna izbalansiranim stavom Srbije oko ukrajinske krize.

Novosti pišu da se očekuje da će medju glavnim temama razgovora ruske i srpske delegacije u Beogradu biti pitanje bilateralne saradnje, pre svega ekonomskih odnosa.

Ruska delegacija imaće 150 članova.
Pogledaj vesti o: Vojna parada

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.