Zlatiborski okrug: Novozaraženih 21, jedna osoba preminula

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2020, 11:11

Zlatiborski okrug: Novozaraženih 21, jedna osoba preminula

Na teritoriji Zlatiborskog okruga potvrđen je 21 nov slučaj pozitivnih na virus korona, a jedna osoba je preminula od posledica tog virusa, saopštio je Zavod za javno zdravlje Užice.

Kako navode, od pristiglih rezultata iz prethodnih dana, u Priboju je zabeleženo šest, koliko i u Novoj Varoši, Sjenici pet, Čajetini dva, u Užicu i Požegi po jedan.

Prema izveštajima dobijenim iz zdravstvenih ustanova, preminula je još jedna osoba muškog pola iz Priboja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a do sada je od posledica infekcije virusom korona ukupno preminulo 28 osoba.

Od početka epidemije do danas ukupno je potvrđeno 913 slučajeva infekcije virusom Kovid-19.

Od korone preminuo bivši gradonačelnik Užica Saša Milošević

Nekadašnji gradonačelnik Užica i direktor Elektrodistribucije u tom gradu, Saša Milošević, preminuo je noćas usled komplikacija izazvanih virusom korona.

Preminuo je u užičkoj bolnici u 47. godini, prenose mediji.

Milošević nije imao prateće bolesti i sve se, navode, odigralo veoma brzo u proteklih nekoliko dana.

Saša Milošević je rođen u Užicu 1973. godine, diplomirao je ekonomiju, a iza sebe ostavlja suprugu i troje dece.

Užice dobija novu kovid bolnicu - još 150 kreveta

Nakon što su pretvaranjem dela specijalne bolnice "Čigota" u kovid bolnicu prošireni kapaciteti za lečenje, u Užicu zbog velikog priliva pacijenata koji zahtevaju hospitalizaciju, i nekadašnji komandno-obrazovni centar kasarne biće opremljen za prijem osoba sa srednjom i teškom kliničkom slikom.

U novoj kovid bolnici biće 150 kreveta, a kako je ispričao direktor Zdravstvenog centra u Užicu dr Miloš Božović, ubrzano se radi na opremanju te bolnice i očekuje se da će do kraja ove nedelje biti u funkciji.

Na teritoriji Zlatiborskog okruga u kovid ambulantama na dnevnom nivou bude obavljeno oko 1.200 pregleda, a broj prijema u bolnicu 10 puta je veći nego što je to bio slučaj pre nepunih mesec dana, prenosi agencija RINA.

Božović je ispričao da je jedan broj kreveta već obezbeđen iz Kraljeva, a da stiže i ekipa koja će obezbediti centralni razvod kiseonika, kako bi medicinarima bio olakšan posao, jer su i svi oni već na izmaku snaga.

Kovid bolnica u Užicu biće smeštena u Krčagovu i prostiraće se na 2.000 kvadrata.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković kazao je da se zbog zagušenosti u laboratorijama još uvek čekaju rezultati za oko 600 testova, tako da će broj inficiranih narednih dana biti još više povećan, što se očekuje i za broj prijema u bolnicu.

Na području Zlatiborskog okruga trenutno je inficirano 913 osoba, a najteža situacija je u Užicu, Sjenici, Požegi i Čajetini gde ima najveći broj zaraženih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zlatiborski okrug: Novozaraženih 21, jedna osoba preminula

Izvor: B92, 14.Jul.2020

Užice -- Na teritoriji Zlatiborskog okruga potvrđen je 21 nov slučaj pozitivnih na virus korona, a jedna osoba je preminula od posledica tog virusa...Kako se navodi u saopštenju Zavoda za javno zdravlje Užice, od pristiglih rezultata iz prethodnih dana, u Priboju je zabeleženo šest, koliko i u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.