Zelenski: Borcima rečeno da izađu iz Azovstalja i spasu se

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2022, 00:17

Zelenski: Borcima rečeno da izađu iz Azovstalja i spasu se

Borcima koji su bili u opkoljenom Azovstalju rečeno je da izađu i spasu živote, rekao je večeras ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, nakon što je Moskva saopštila da je čeličana u Marijupolju "potpuno oslobođena".

"Danas su momci primili jasan signal od vojnih komandanata da mogu da izađu i spasu živote", rekao je Zelenski na ukrajinskoj televizijii, prenosi BBC.

Ministarstvo odbrane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Rusije saopštilo je večeras da je resorni ministar Sergej Šojgu obavestio ruskog predsednika Vladimira Putina o "potpunom oslobađanju Marijupolja od ukrajinskih militanata".

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov naveo je da je od 16. maja 2.439 pripadnika puka "Azov" i drugih ukrajinskih snaga, koji su bili blokirani na teritoriji fabrike Azovstalj, položilo oružje i predalo se.

Poslednji pripadnici ukrajinskih snaga predali su se danas, dodao je.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zelenski naredio povlačenje: "Jasan signal"

Izvor: B92, 21.Maj.2022

Borcima koji su bili u opkoljenom Azovstalju rečeno je da izađu i spasu živote, rekao je sinoć ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski...On je to saopštio nakon što je Moskva saopštila da je čeličana u Marijupolju "potpuno oslobođena"..."Momci su u petak primili jasan signal od vojnih komandanata...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.