Izvor: Nezavisne Novine, 31.Okt.2016, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto su današnje žene poludjele za bradonjama?

Nekada je muškarac sa bradom bio simbol mudrosti, a naučnici tvrde da ta činjenica važi i danas. Iako se često može čuti kako se žene žale na bradu svog izabranika jer ih bode i grebe, čini se da glatko i svježe obrijano lice jačeg pola nije prioritet kada je riječ o izgledu muškarca.

Nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je kako žene smatraju da su muškarci koji nose bradu bolji kandidati za ozbiljnu vezu.

Istraživači su ispitali 8.520 žena da >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << rangiraju fotografije muškaraca prema fizičkoj privlačnosti i po tome misle li da su za ozbiljnu vezu ili kratku, neobaveznu avanturu.

Na fotografijama su se nalazili muškarci obrijanog lica, oni koji njeguju bradu od dva-tri dana i oni koji imaju dužu bradu.

Žene su muškarce bez brade ocijenile kao manje privlačne i pripisale im ženske crte lica. Najbolje su ocijenjeni muškarci sa bradama koje žene smatraju savršenim za ozbiljne veze. Oni s kraćom bradom, ocijenjeni su kao pogodni za kraće veze.

Žene bradu povezuju s muževnošću i “socijalnom dominacijom”, objasnili su stručnjaci.

“Muškarci koji imaju bradu ocijenjeni su kao stariji, muževniji, Socijalno dominantniji i agresivnijeg izgleda od uredno obrijanih muškaraca”, kažu stručnjaci.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.