Zaev i Kocijas za kompromisno rešenje oko imena Makedonije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2018, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaev i Kocijas za kompromisno rešenje oko imena Makedonije

Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je danas tokom sastanka sa ministrom spoljnih poslova Grčke Nikosom Kocijasom da je "vreme za liderske odluke i kompromis" po pitanju spora oko imena Makedonije, prenosi MIA.

Navodi se da je Zaev gostu kazao da bi razgovori Makedonije i Grčke o tom pitanju trebalo da budu usredsređeni na budućnost obeju zemalja.

Zaev je ocenio da je sastanak sa Kocijasom, kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je prisustvovao i makedonski ministar spoljnih poslova Nikola Dimitrov, održan u "izuzetno pozitivnom trenutku kada se očekuju trajna rešenja za bilateralna rešenja u regionu".

Navodi se da je Kocijas izneo tvrdnju da Grčka kao "država članica NATO i EU sa najstarijom demokratskom tradicijom u regionu ima veliku odgovornost za rešavanje ovog pitanja (imena Makedonije) i da mora da bude pronađen kompromis prihvatljiv za obe strane".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zagrljaj Zaeva i Kocijasa! "Vreme je za liderske odluke i kompromis Makedonije i Grčke!"

Izvor: BKTV News, 23.Mar.2018

Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je danas tokom sastanka sa ministrom spoljnih poslova Grčke Nikosom Kocijasom da je "vreme za liderske odluke i kompromis" po pitanju spora oko imena Makedonije, prenosi MIA...Navodi se da je Zaev gostu kazao da bi razgovori Makedonije i Grčke o tom pitanju trebalo...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.