ZAHAROVA NA REDOVNOJ KONFERENCIJI: Rusija će uvek podržati poziciju Srbije i Srba kada je reč o Kosovu

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2019, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAHAROVA NA REDOVNOJ KONFERENCIJI: Rusija će uvek podržati poziciju Srbije i Srba kada je reč o Kosovu

Moskva će uvek podržavati poziciju Srbije i Srba kada je reč o kosovskom pitanju, jer je reč o narodu i državi, izjavila je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Na redovnoj konferenciji za novinare ona je tako odgovorila na pitanje kako komentariše izjavu ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je razgraničenje sa Kosovom zvanična pozicija Srbije, a da sa druge strane zvanični mediji Srbije pišu o podršci Rusije tom stavu, iako Moskva instistira na poštovanju rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

- Naša pozicija je takva da Rusija zaista podržava odluku usmerenu na rešenje tog problema koje će odgovarati interesima Srbije i Srba. Reč je o narodu, o državi - rekla je Zaharova i navela da postoji ceo spisak medjunarodnih dokumenata, koji su i dalje aktuelni, kao što je rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN.

Po njenim rečima, Rusija vidi da Srbija pokušava da reši to pitanje i putem pregovora i Moskva je spremna da podrži rešenje koje će odgovarati "interesima srpskog naroda i Srbije".

Na pitanje kako komentariše izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić da Vlada Srbije ne plaća učešće Instituta bivšeg britanskog premijera Tonija Blera kao savetnika, Zaharova se nasmejala.

- Počela sam da razmišljam. Kako to Toni Bler može besplatno. Već to mogu da ocenim kao fejk. To je pitanje za Vladu Srbije - rekla je Zaharova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zaharova: Ruski stav o Kosovu se ne menja

Izvor: RTS, 28.Feb.2019

Stav Rusije o eventualnom rešenju problema Kosova nije se promenio, Rusija podržava rešenje koje će odgovarati interesima Srbije i Srba, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova. . Zaharova...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.