Vučić: Vojna neutralnost nije prepreka za saradnju sa NATO-om

Izvor: RTS, 14.Jun.2017, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Vojna neutralnost nije prepreka za saradnju sa NATO-om

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je, u razgovoru u Beogradu sa predsednikom Parlamentarne skupštine NATO Paolo Alijem, da Srbija ostaje vojno neutralna, ali da ta pozicija nije prepreka za razvoj partnerske saradnje sa NATO-om kroz Partnerstvo za mir.
Predsednik Vučić i Ali su se saglasili da učešće delegacije Skupštine Srbije na godišnjim zasedanjima Parlamentarne skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << NATO-a, u svojstvu pridruženog člana, doprinosi međusobnom razumevanju i poverenju.

Kako je saopštila Služba za saradnju sa medijima, predsednik Srbije je zahvalio na ulozi KFOR kao garanta bezbednosti na Kosovu i Metohiji.
Predsednik Vučić je istakao da Srbija ostaje vojno neutralna, ali da ta pozicija nije prepreka za razvoj partnerske saradnje sa NATO u okviru mehanizama Partnerstva za mir u interesu jačanja stabilnosti, posebno u regionu Zapadnog Balkana.
Predsednik Parlamentarne skupštine NATO Paolo Ali je podržao napore koje Srbija ulaže u očuvanje stabilnosti i širenje saradnje u regionu.
On je izrazio zadovoljstvo što je u proteklom periodu između Srbije i NATO intenziviran dijalog na najvišem nivou, uz poštovanje pozicije Srbije o vojnoj neutralnosti, navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Vojna neutralnost nije prepreka za saradnju sa NATO

Izvor: Blic, 14.Jun.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, u razgovoru u Beogradu sa predsednikom Parlamentarne skupštine NATO Paolo Alijem, da Srbija ostaje vojno neutralna, ali da ta pozicija nije prepreka za razvoj partnerske saradnje sa NATO kroz Partnerstvo za mir...Predsednik Vučić i Ali su se saglasili...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.