Vučić: Borba protiv korupcije odlučiće budućnost zemlje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2012, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Borba protiv korupcije odlučiće budućnost zemlje

BEOGRAD -

Lider SNS i potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da neće biti nikakvog povlačenja niti odstupanja u borbi protiv korupcije i da će ta borba odlučiti kakva će biti budućnost zemlje.

Vučić je obraćajući se delegatima i gostima svečanog dela Skupštine SNS rekao da postoje veliki otpori u borbi protiv korupcije ali neće biti povlačenja ni pred kim.

"Neće biti povlačenja ni pred kojim opasnim čovekom, bilo da je iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bivše vlasti, bilo da je tajkun ili neko drugi. Nema straha pred njima, normalna Srbija mora da pobedi", poručio je Vučić.

On je naglasio da borba protiv korupcija za SNS nije samo prazno obećanje već borba koja će odlučiti o budućnosti zemlje.

Vučić je rekao da se radi o "ogromnom čudovištu" budući da se stvorio krug od nekoliko desetina ili stotinu ljudi koji uživaju na račun poštenih i vrednih građana zemlje.

Prema njegovim rečima, građani sada osećaju nadu da se vlada bori kako bi njihov život bio bolji.

Vučić je rekao i da je pred Srbijom veliki i težak put, put rizika i problema, ali da je šansa koju je SNS dobila pobedom na majskim izborima velika i posebna i to je obaveza da ta stranka mora da uradi sve što može da ispuni dužnost i obezbedi građanima bolji život i promena.

SNS nikad neće priznati nezavisnost Kosova

Novoizbrani predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić poručio je da naprednjaci i vlast u kojoj učestvuju nikada neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije.

Istovremeno, Vučić je siguran da će biti mnogo muka, problema i bolnih stvari koje treba da se reše.

"Srbija, a i SNS uvek i u svakom trenutku učiniće sve da sačuva i vas i Kosovo i Metohiju u Srbiji onako kako to Ustav određuje", poručio je Vučić na skupštini stranke obraćajući se delegatima sa Kosova.

Prema njegovim rečima, najveći deo problema vezan za Kosovo je nasleđen, među kojima su i dogovori koje su drugi napravili, ali je obaveza ozbiljne države da se oni i sprovedu.

Nikolić je predsednik svih građana

Aleksandar Vučić poručio je da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić predsednik svih građana zemlje, ali da on ima i da će imati podršku SNS.

"Dragi prijatelju, hoću da se zahvalim za sve što si učinio za ovu zemlju, našu stranku i mene lično, jer ne bi bilo ovog dana i ne bih stajao ovde da nije bilo tebe", rekao je Vučić u centru "Sava", obraćajući se osnivaču SNS i njenom prvom predsedniku Nikoliću.

On je rekao da je Nikolić bio taj koji je učinio da svi u SNS veruju da se do promena može doći, "uprkos svim teškoćama na koje je stranka nailazila, a dokaz tome je da je volja naroda na majskim izborima pobedila".

U budućnosti i gradonačelnik Beograda iz SNS

Lider naprednjaka i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić uveren je da će ta stranka u budućnosti imati i gradonačelnika Beograda.

Vučić je na svečanoj skupštini stranke, nakon što je izabran za predsednika, govoreći o opštinama u kojima ta stranka obavlja vlast, a nakon dobacivanja iz publike šta je sa Beogradom, kroz osmeh rekao:

"U budućnosti uveren sam imaćemo i gradonačelnika Beograda".

Vučić je naveo da je Nikolić svima pokazao put i onda kada su mnogi prestali da veruju uz ocenu da njih dvojica (Vučić i Nikolić) najbolje znaju koliko je bilo teško i kroz koji pakao su morali da prođu.

"Kada niko više nije verovao, imali ste snagu da kažete da možemo da ih pobedimo uprkos bahatosti režimu i jednoumlju medija i pobedili smo", poručio je Vučić.

Zahvaljujući se gostima koji su došli na svečanu skupštinu SNS i članovima vlade i predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, dodao je da je obaveza SNS da ne zaboravi sve one koji su im pomagali kada je bilo najteže.

Posebno pozdravljajući predstavnike SDS iz Republike Srpske, Nove srpske demokratije iz Crne Gore i lidera opozicionog DSS-a Vojislava Koštunice za koga je rekao da, iako sa njim ne deli uvek ista uverenja, iako je on sada u opoziciji da je imao hrabrosti da podrži Nikolića onda kada je bilo najpotrebnije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.