Više zemalja EU protiv vizne liberalizacije za Prištinu

Izvor: Vesti-online.com, 05.Nov.2018, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više zemalja EU protiv vizne liberalizacije za Prištinu

Povećava se broj država koje oklevaju da odobre liberalizaciju viza za žitelje Kosova, a među najistaknutijim članicama EU su Holandija, Nemačka, Francuska i Belgija, prenosi prištinska štampa na albanskom.

Analitičar Evropskog instituta za politiku Kosova Tauljant Krueziu rekao je da umesto da raste, broj država EU koje podstiču liberalizaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << viza za Kosovo zapravo opada.

- Oklevanje se videlo u stavovima Nemačke, Francuske i Holandije o liberalizaciji viza za Kosovo. Ali, sada je 10 ili 12 zemalja koje su neodlučne. Ako ove tri zemlje oklevaju, prepreke su očigledne - rekao je Krueziu, prenosi RTS.

U neformalnim krugovima u Prištini ističu da je propušteno vreme za lobiranje, i da je još u julu mesecu trebalo uložiti veće napore za promenu stava Francuske, Nemačke, Belgije i Holandije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.