VELIKI PORAZ AMERIKE NA BLISKOM ISTOKU! Predsednik Irana prvi put posle 12 godina u poseti Siriji

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Apr.2023, 21:05

VELIKI PORAZ AMERIKE NA BLISKOM ISTOKU! Predsednik Irana prvi put posle 12 godina u poseti Siriji

Ebrahim Raisi će se u Damasku sastati sa sirijskim kolegom Bašarom al Asadom

Iranski predsednik Ebrahim Raisi posetiće Siriju u sredu, javila je iranska novinska agencija IRNA.

Zamenik odeljenja predsedničkog kabineta u Iranu, Mohamed Džamšidi, rekao je da je "zapadna Azija prošla kroz intenzivan period geopolitičkih promena koje su donele dva rezultata."

- Ti rezultati su pobeda Irana i neuspeh SAD. Sirijski otpor će >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << biti proslavljen dolaskom predsednika Raisija u Damask. (Ubijeni general Revolucionarne garde) Kasem Solejmani naučio nas je da je uspešna diplomatija utemeljena u uspesima na terenu - naveo je Džamšidi na Tviteru.

Prema pisanju sirijske novine "Al Vatan", iranski predsednik će boraviti dva dana u Siriji. On će tamo održati razgovore sa sirijskim kolegom Bašarom al-Asadom o načinima da se ojača strateška saradnja između Teherana i Damaska.

Ovo će biti prvi put da iranski predsednik poseti Siriju nakon 12 godina.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije čitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Predsednik Irana Raisi ide u posetu Siriji

Izvor: B92, 30.Apr.2023

Iranski predsednik Ebrahim Raisi posetiće Siriju u sredu, javila je iranska novinska agencija IRNA...Zamenik odeljenja predsedničkog kabineta u Iranu, Mohamed Džamšidi, rekao je da je "zapadna Azija prošla kroz intenzivan period geopolitičkih promena koje su donele dva rezultata.".."Ti rezultati...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.