Predsednik Irana Raisi ide u posetu Siriji

Izvor: B92, 30.Apr.2023, 23:28

Predsednik Irana Raisi ide u posetu Siriji

Iranski predsednik Ebrahim Raisi posetiće Siriju u sredu, javila je iranska novinska agencija IRNA.

Zamenik odeljenja predsedničkog kabineta u Iranu, Mohamed Džamšidi, rekao je da je "zapadna Azija prošla kroz intenzivan period geopolitičkih promena koje su donele dva rezultata."

"Ti rezultati su pobeda Irana i neuspeh SAD. Sirijski otpor će biti proslavljen dolaskom predsednika Raisija u Damask. (Ubijeni general Revolucionarne garde) Kasem Solejmani naučio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nas je da je uspešna diplomatija utemeljena u uspesima na terenu", naveo je Džamšidi na Tviteru.

Prema pisanju sirijske novine "Al Vatan", iranski predsednik će boraviti dva dana u Siriji. On će tamo održati razgovore sa sirijskim kolegom Bašarom Al-Asadom o načinima da se ojača strateška saradnja između Teherana i Damaska.

Ovo će biti prvi put da iranski predsednik poseti Siriju nakon 12 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.