Trampovi savetnici podržali Bajdenov apel: Svet čeka potez odlazećeg predsednika Amerike!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jan.2021, 23:53

Trampovi savetnici podržali Bajdenov apel: Svet čeka potez odlazećeg predsednika Amerike!

Jedan savetnik predsednika Trampa izjavio je za CNN da su neki predsednikovi saradnici u Beloj kući besni na njega jer ne želi da se dodatno angažuje i zaustavi nemire na Kapitol hilu.

-Svi oko njega ga mole da se oglasi i zaustavi nasilje - kaže neimenovani Trampov savetnik.

U međuvremenu Tramp se ipak oglasio i pozvao demonstrante da se raziđu i odu svojim kućama.

-Potreban nam je mir. Vreme je da odete svojim kućama- poručio je Tramp.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Izabrani predsednik Džo Bajden pozvao je večeras aktuelnog predsednika Donalda Trampa da putem televizije pozove na smirivanje sutuacije u Vašingtonu. On je na vanrednoj konferenciji za novinare pozvao Trampa da osudi ponašanje svojih pristalica koji su provalili u zgradu Kongresa.

-Bitne su reči predsednika, bez obzira koliko je dobar ili loš taj predsednik. Stoga pozivam predsednika Trampa da se putem nacionalne televizije obrati naciji, ispuni svoju zakletvu i odbrani Ustav zahtevajući kraj ove opsade- rekao je Bajden.

Kako je rekao, ugrožavanje bezbednosti izabranih zvaničnika nije protest već pobuna.

-Svet posmatra. Kao i mnogi drugi Amerikanci ja sam šokiran i tužan što je naša nacija, toliko dugo svetionik svetlosti i nade u demokratiju, došla u tako mračan trenutak- rekao je Bajden.

Više o tome pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.