Izvor: Nezavisne Novine, 25.Okt.2016, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Hilarin plan za Siriju vodi do Trećeg svjetskog rata

MAJAMI - Republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp izjavio je danas da bi plan Hilari Klinton za Siriju doveo do Trećeg svjetskog rata zbog potencijala za konflikt sa vojnim snagama Rusije koja raspolaže nuklearnim oružjem.

Tramp je u intervjuu za Rojters rekao da je poražavanje Islamske države veći prioritet, nego da se ubijedi sirijski predsjednik Bašar al Asad da se povuče, umanjujući na taj način značaj cilja koji američka politika >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << već dugo ima.

Tramp se zapitao kako će Klintonova pregovarati sa ruskim liderom Vladimirom Putinom nakon što ga je demonizovala.

On je takođe okrivio predsjednika Baraka Obamu za pogoršanje odnosa sa Filipinima dok je na vlasti u toj zemlji novi predsjednik Rodrigo Duterte.

Tramp se požalio i na odsustvo jedinstva Republikanaca koji bi stali iza njegove kandidature i kazao da bi lako pobijedio na izborima kada bi ga lideri te partije podržali.

"Da imamo jedinstvo u stranci, ne bismo mogli da izgubimo ove izbore od Hilari Klinton", rekao je Tramp.
Pogledaj vesti o: Hilari Klinton,   Donald Tramp

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.