Tabaković: Poređenje Đinđića i Vučiča jošš jedan apsurd današšnje Srbije

Izvor: Blic, 01.Nov.2013, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tabaković: Poređenje Đinđića i Vučiča jošš jedan apsurd današšnje Srbije

Beograd - Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković uporedila je, u intervjuu Nedeljniku, ubijenog premijera Zorana Djindjića s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i vicepremijerom Aleksandrom Vučićem.

Upitana da prokomentariše činjenicu da je prva hvalila Đinđića, uprkos međusobnim razlikama u stavovima, ona je rekla da je poređenje Đinđića i Vučića još jedan apsurd današnje Srbije.

Jedni koji to čine, smatra ona, žele da priznaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vučiću državničku mudrost, posvećenost izgradnji bolje Srbije, ali mu to priznaju posredno i stidljivo, poređenjem s Đinđićem.

Dok, s druge strane, dodala je, neki veruju da mu to uporedjivanje neće biti od koristi, pa to upravo zato i čine.

Istakavši kako veruje da su ljudi spremni da razlikuju podršku stavu nekog političara po važnoj temi koja je kamen sporicanja, odnosno tamni vilajet, od kulta lučnosti , odnosno podrške političaru uopšte, Tabaković je objasnila kad kad poredi dvojicu političara čini to misljeci na Đinđićeve stavove iz 2003.

- Ja govorim o Đinđićevom stavu iz 2003. i upozorenju na opasnost zbog nerešavanja problema KiM, pozivu političkim prijateljima iz inostranstva da ga podrže ne samo u onom što je njima važno, već i njemu kao premijeru Srbije. Podsećam na stavove koji su verovatno najveća greška po proceni njegovih obožavalaca - navela je Tabaković.

Dodala je, međutim, da istovremeno proziva nastavljače Đinđićeve politike, "baštinike njegovog lika i dela", jer su izgubili i vreme u kojem je stvorena tada nagoveštena i izvesna realnost, ali su izgubili i podršku Nemačke na putu ka EU.

- Čovek koji je bio za saradnju s Nemcima i Amerikancima, bio premijer preko dve godine u vreme podrške zemlji koja je slavljena zbog svrgavanja "poslednjeg tiranina - čime je opstao i ostao netaknut sistem koji je stvarao takve vladare, ubijen je posle postavljanja suštinskih pitanja o rešavanju problema Kosova i Metohije -

navela je Tabaković i dodala da smatra da je to pravo pitanje koje otvara moć i nemoć Srbije i sveta da reše to pitanje.

Istakavši da optuživanjem prethodnika u nedogled u rešavanju tog pitanja Srbija nema budućnosti, Tabaković je rekla i da smatra da "jedan sam ne može mnogo", te da je potrebno da se steknu mnoge okolnosti da jedan političar postane državnik koji će svojoj državi i njenim gradjanima vratiti dostojanstvo.

U tom delu ona je pomenula i Putina, rekavši: "Putin je uspeo, Đinđić je želeo, pokušao. Smatram da je svaki čovek jedinstven, ne poredim ljude gotovo nikad, jer su i okolnosti u kojima oni deluju po pravilu neuporedive".

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jorgovanka Tabaković o Đinđiću, Vučiću, Dačiću, Beku, Miškoviću

Izvor: B92, 01.Nov.2013

U intervjuu Nedeljniku guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković uporedila je ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića sa Vladimirom Putinom, i otkrila zašto to što je Đinđić pokušao može da sprovede jedino Aleksandar Vučić...Nedeljnik: Ubijenog premijera Zorana Đinđića prvi...

Nastavak na B92...

Tabaković o poređenju Đinđića i Vučića

Izvor: RTS, 01.Nov.2013

Poređenje Đinđića i Vučića još jedan apsurd današnje Srbije, ocenila Jorgovanka Tabaković. Dok ih jedni porede da bi Vučiću priznali državničku mudrost, drugi to rade jer veruju da takvo poređenje Vučiću ne bi bilo od koristi, smatra guverner Narodne banke Srbije...Guverner Narodne banke...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.