Srpski filantropski forum: Prikupljeno skoro 40.000 evra za pomoć Siriji i Turskoj

Izvor: Beta, 10.Feb.2023, 14:12

Srpski filantropski forum: Prikupljeno skoro 40.000 evra za pomoć Siriji i Turskoj

Srpski filantropski forum i novopazarsko udruženje Svetionik prikupili su gotovo 40.000 evra za pomoć žrtvama zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju, saopšteno je danas.Više od 120 pojedinaca i kompanija doniralo je 10 miliona dinara, odnosno gotovo polovinu planirane sume, dok je Eliksir Fondacija obezbedila 30.000 evra za pomoć žrtvama, navodi u saopštenju koje je prosledio Fond B92.Sredstva će biti iskorišćena za obezbeđivanje hrane, vode, lekova, kao i skloništa i privremenog smeštaja, a posebno za podršku najmlađima i najugroženijima.Oni su pozvali građane da doniraju preko računa Srpskog filantropskog foruma 340-11016593-88 ili putem platforme za zajednično finansiranje Donacije.rs i dodali da su moguće donacije u robi preko diplomatskih predstavništava Sirije i Turske u Beogradu.U zemljotresu magnitude 7,8 stepeni Rihterove skale koji je u ponedeljak pogodio Tursku i Siriju, prema do sada zvaničnim podacima život je izgubila 21.000 ljudi.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Crveni krst Srbije: Prikupljeno 7,5 miliona dinara za ugrožene u Siriji i Turskoj

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Feb.2023

Na namenski račun koji je Crveni krst Srbije otvorio za pomoć ugroženom stanovništvu Sirije i Turske zbog zemljotresa koji je pogodio te zemlje, građani Srbije uplatili su gotovo 7,5 miliona dinara, saopšteno je danas.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.