Izvor: Nezavisne Novine, 05.Maj.2017, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sigalu zabranjen ulazak u Ukrajinu na pet godina

MOSKVA - Američkom glumcu Stivenu Sigalu, koji je krajem prošle godine dobio rusko državljanstvo, zabranjen je ulazak u Ukrajinu na pet godina, prenose ruski mediji.

Iz ukrajinske Službe bezbjednosti naveli su da je to rješenje doneseno na osnovu akcija koje je glumac preduzimao, a koje su suprotne interesima očuvanja bezbjednosti Ukrajine, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << nisu precizirali o čemu je tačno riječ.

Mediji navode da je krajem aprila Sigal upisan u bazu podataka ukrajinskog sajta "Mirotvorec", te okrivljen da je nezakonito posjećivao Krim od 2014. do 2015. godine.

Sigal je u novembru 2016. godine dobio rusko državljanstvo, a ukaz je potpisao predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Krim se pripojio Rusiji 18. marta 2014. godine poslije sprovedenog referenduma na kojem je za to glasalo više od 96 odsto stanovnika poluostrva.

Ukrajinske vlasti smatraju to područje svojom teritorijom, a njegovo posjećivanje bez saglasnosti sa Kijevom kao narušavanje državne granice.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajina stavila Stivena Sigala na "crnu listu"

Izvor: B92, 06.Maj.2017, 10:00

Stiven Sigal je postao persona non grata u Ukrajini, kao neko ko bi toj zemlji mogao da predstavlja bezbednosnu pretnju...Ukrajinske službe bezbednosti zabranile su ulazak Sigalu u zemlju na pet godina, jer su "njegove opasne akcije bile u suprotnosti interesa održanja bezbednosti u Ukrajini"...Glumac...

Nastavak na B92...

Segalu zabranjen ulazak u Ukrajinu

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Maj.2017

KIJEV - Američkom glumcu Stivenu Segalu zabranjen je ulazak u Ukrajinu na pet godina...U pismu ukrajinske službe sigurnosti navedeno je kako je Seagal "počinuo društveno opasne akcije suprotne interesima očuvanja bezbjednosti Ukrajine"...Ovaj potez uslijedio je nakon što je glumac dobio državljanstvo...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.