Šef Pentagona: Kina i Rusija žele svet gde upotreba sile rešava sporove

Izvor: Beta, 19.Nov.2022, 23:53

Šef Pentagona: Kina i Rusija žele svet gde upotreba sile rešava sporove

Kina i Rusija žele svet gde se sila koristi za rešavanje sporova, izjavio je danas američki ministar odbrane Lojd Ostin (Llyod Austin) i obećao da će SAD nastaviti da poštuju medjunarodno pravo."Peking, kao i Moskva, traže svet u kojem je sila ispravna, gde se sporovi rešavaju silom i gde autokrate mogu da ugase plamen slobode", rekao je Ostin na Medjunarodnom forumu o bezbednosti u kanadskom gradu Halifaks.Prema njegovim rečima, napori Moskve da pridobije podršku zemalja kao što su Iran i Severna Koreja stvaraju nove bezbednosne izazove za SAD i njihove saveznike."Rusija se okrenula Iranu i Severnoj Koreji da podrže njen napad na Ukrajinu, uključujući korišćenje iranskih dronova za ubijanje ukrajinskih civila", rekao je šef Pentagona.Prema njegovim rečima, ruska invazija na Ukrajini nudi uvid u "mogući svet tiranije i preokreta u kojem niko ne bi želeo da živi".

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Ukrajinski zvaničnik: Nema zvaničnog poziva Moskve za mirovne pregovore

Izvor: Beta, 19.Nov.2022

Moskva nije zvanično kontaktirala Kijev za mirovne pregovore, a Rusija bi najpre trebalo da povuče svoje snage iz Ukrajine, izjavio je danas šef kabineta ukrajinskog predsedništva Andrij Jermak."Nemamo zvaničan zahtev ruske strane za pregovore", rekao je Andrij Jermak koji se danas putem video linka...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.