SPORAZUM EU-UKRAJINA: Ratifikacija danas, primena tek od 1. januara 2016.

Izvor: Kurir, 16.Sep.2014, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPORAZUM EU-UKRAJINA: Ratifikacija danas, primena tek od 1. januara 2016.

Biće potpisan politički i ekonomski sporazum, ali na početak 2016. odlaže se primena sporazuma o slobodnoj trgovini

KIJEV, BRISEL - Ukrajinski i Evropski parlament danas će ratifikovati sporazum o pridruživanju Ukrajine Evropskoj uniji, ali umesto u novembru ove godine, stupiće na snagu 1. januara 2016.

Ukrajinski predsednik Petar Porošenko nazvao je dan potpisavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sporazuma "istorijskim", preneo je BBC.

Poslanici ukrajinskog i evropskog parlamenta potpisaće 1.200 strana političkog i ekonomskog sporazuma, ali  primena sporazuma o slobodnoj trgovini - delu tog paketa - biće odložena do početka 2016. godine, između ostalog i zbog pritiska Rusije, navodi BBC.

Predsednik Rusije Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel ocenili su kao pozitivno odlaganje sprovođenja Sporazuma o pridruživanju Ukrajine Evropskoj uniji do 2016., što je dogovoreno na nedavnom ministarskom sastanku Rusije, EU i Ukrajine u Briselu.

Bivši ukrajinski predsednik Viktor Janukovič suspendovao je potpisivanja Sporazuma o pridruživanju sa EU u novembru 2013., što je bio potez koji je izazvao masovne nemire i doveo do državnog udara u februaru 2014. Sporazum o pridruživanju sa EU konačno je, 27. juna ove godine, potpisao novi predsednik Ukrajine Petar Porošenko.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajina, parlament ratifikuje sporazum sa EU

Izvor: RTS, 16.Sep.2014

Ukrajinski i Evropski parlament danas bi trebalo da ratifikiju sporazum o slobodnoj trgovini sa Evropskom unijom, koji će, umesto u novembru ove godine, stupiti na snagu 1. januara 2016. ..Radio Slobodna Evropa prenosi saopštenje EU da je cilj odlaganja podrška mirovnom procesu i stabilizaciji ukrajinske...

Nastavak na RTS...

Simboličan pakt EU i Ukrajine

Izvor: Deutsche Welle, 16.Sep.2014

Ukrajinski i Evropski parlament ratifikovali su Sporazum o pridruživanju Ukrajine EU. Međutim, primena ključnih elemenata Sporazuma koji se odnose na slobodnu trgovinu biće odložena kako bi se ublažili ruski strahovi...Osim toga što će sporazum o pridruživanju Ukrajine Evropskoj uniji ojačati...

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.