ŠOK OTKRIĆE: Evo šta je FBI tražio u kući Donalda Trampa na Floridi

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Avg.2022, 08:39

ŠOK OTKRIĆE: Evo šta je FBI tražio u kući Donalda Trampa na Floridi

Agenti FBI tražili su prilikom pretresa doma bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa poverljiva dokumenta povezana u vezi sa nuklearnim oružjem, objavio je "Vašington Post" pozivajući se na dobro upućene izvore.

Nije poznato kakvu vrstu informacije je FBI tražio ni da li su takva dokumenta pronađena u Trampovoj kući u Palm Biču na Floridi, dodaje američki list.

Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pravde zatražilo je od istražnog sudije da objavi zapečaćen nalog kojim se odobrava pretres Trampovog imanja kako bi javnost saznala više informacija o tome šta su istražitelji tražili, prenosi Rojters.

Pretres Trampove kuće obavljen je u okviru istrage o tome da li je bivši američki predsednik nezakonito uklonio dokumenta iz Bele kuće prilikom napuštanja funkcije 2021. godine.

Tramp objavio je u ponedeljak da je u toku pretres njegove kuće i da to vidi kao političku odmazdu.

Izvor upoznat sa istragom rekao je da su agenti FBI izneli deset kutija iz Trampovog doma tokom pretresa.

Tramp je izjavio je da njegovi advokati i pravni zastupnici u potpunosti sarađuju nakon što je američki savezni tužilac Merik Garland objavio saopštenje u kojem potvrđuje da je FBI pretražio Trampovo imanje.

Garland je naveo da su federalni agenti pretražili imanje bivšeg predsednika na Floridi, kako bi ispitali da li je nezakonito uklonio zapise iz Bele kuće dok je odlazio sa funkcije.

Garland je rekao da je lično odobrio odluku o pretresu Trampove kuće, preneo je Rojters.

Takođe je naveo da je Ministarstvo pravde zatražilo od suda da otpečati nalog za pretres koji je podnet u okviru istrage zbog, kako se navodi, značajnog javnog interesa, preneo je Tanjug.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.