Ružić: Izdaja za socijaliste nikada nije bila opcija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2020, 22:03

Ružić: Izdaja za socijaliste nikada nije bila opcija

Ministar državne uprave i lokalne samouprave i funkcioner SPS-a Branko Ružić odbacio je večeras pojedine spekulacije da socijalisti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću "rade nešto iza leđa", i ističe da mu oni, naprotiv, mogu biti samo "vetar u jedra".

Dnevni list “Alo” objavio je ranije danas fotografiju na kojoj su lider PSG Sergej Trifunović i rođeni brat Dejana Milovanovića, šefa kabineta Branka Ružića, navodeći da je on bio aktivan učesnik svih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << protesta koji su se odvijali u Beogradu.

U pisanoj izjavi, Ružić je naveo da je reč o fotografiji staroj dve godine, kao i da fotografija rođaka nekog od službenika u bilo čijem kabinetu ne predstavlja dokaz o nekoj navodnoj veleizdaji.

On je dodao i da će zatražiti hitno izjašnjenje posebnog savetnika pri kabinetu u ministarstvu, te navodi da bilo ko, ko deli vrednosti koje su anticivilizacijske i u suprotnosti sa ciljevima Vlade i SPS, prosto prirodno, ne pripada toj opciji.

“Odgovorno tvrdim da među mojim saradnicima takvih nema, niti će ih ikada biti. Međutim, takođe, niti jedan zdravorazumski nastrojen građanin ne može da poveruje da fotografija stara dve godine, rođaka nekog od službenika u bilo čijem kabinetu predstavlja dokaz o nekoj navodnoj veleizdaji”, navodi u pisanoj izjavi Ružić.

Ružić dodaje i da politička stabilnost, normalnost i zdravlje nacije mora biti imperativ svih pravdoljubivih građana, kojoj god političkoj opciji da pripadaju.

Navodi da su lojalnost, iskrenost I posvećenost u borbi za bolju Srbiju vrednosti na kojima socijalisti insistiraju I da od toga nikada nisu odstupili, niti će to uraditi danas, kada je, kako ističe, pravni poredak države na udaru, i kada su napadnute institucije.

“Vučiću možemo samo biti vetar u jedra, a nikako, kako se zlurado i tendenciozno insinuira izdajnici koji mu rade nešto iza leđa”, poručuje Ružić.

List "Alo" podsetio je i da je sinoć tokom protesta uhapšen Vladimir Škundrić, sin funkcionera SPS Petra Škundrića, te u tekstu konstatovao "da su najviši funkcioneri SPS-a sve vreme predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću radili iza leđa, a da su pritom sedeli u Vladi i koristili se privilegijama”.
Pogledaj vesti o: Sergej Trifunović

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ministar Branko Ružić pozitivan na korona virus

Izvor: Danas, 12.Jul.2020, 11:44

Ministarstvo drzavne uprave i lokalne samouprave saopštilo je danas da je ministar Branko Ružić pozitivan na korona virus.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.