Ruske snage uništile više od 200 američkih himarsa i 33 haubice M777

Izvor: B92, 02.Avg.2022, 13:24

Ruske snage uništile više od 200 američkih "himarsa" i 33 haubice M777

Ruska vojska je tokom specijalne operacije u Ukrajini uništila šest lansera i više od 200 višecevnih bacača raketa "himars".

Uništene su i 33 američke haubice M777 i pet lansera protivbrodskog raketnog sistema "harpun", saopštio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

"Nekontrolisane isporuke zapadnog naoružanja Ukrajini ozbiljno ugrožavaju bezbednost regiona. Ukupno je u napadima ruskih trupa na vojne objekte Oružanih snaga Ukrajine uništeno 33 američke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << haubice M777 i pet lansera protivbrodskih bacača raketa "Harpun", kao i šest lansera i više od 200 raketa višecevnih bacača raketa 'Himars'", izjavio je Šojgu.

Prema njegovim rečima, u protekle dve nedelje ukrajinske trupe su izgubile 396 protivtenkovskih raketnih sistema "džavelin", protivtenkovskih bacača raketa i 125 prenosnih protivavionskih raketnih sistema "stinger".

Šojgu je dodao da su ruske snage aktivno uključene u rad na uspostavljanju mirnog života u oslobođenim regionima Donjecke i Luganske Narodne Republike i Ukrajine.

"Sprovedeno je ukupno oko 1400 humanitarnih akcija tokom kojih je dopremljeno preko 50.500 tona tereta. Vojni građevinari ubrzano obnavljaju civilnu infrastrukturu na oslobođenim teritorijama", precizirao je Šojgu.

Prema njegovim rečima, u najkraćem mogućem roku izgrađen je vodovod ukupne dužine oko 90 kilometara, koji obezbeđuje vodosnabdevanje do 50.000 kubnih metara za stanovnike Donjecka i susednih oblasti.

Trenutno se grade još dva vodovoda u dužini od 60 kilometara za stanovnike DNR i LNR. Planski se podižu i rekonstruišu vitalni objekti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.