Ruska rampa na uvoz hrane

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Avg.2014, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska rampa na uvoz hrane

MOSKVA - Rusija uvodi potpuni embargo na uvoz voća, povrća, mesa, ribe, mleka i mliječnih proizvoda iz SAD, Evropske unije, Australije, Kanade i Norveške, izjavio je danas ruski premijer Dmitrij Medvedev u obraćanju ruskoj vladi.

"Ovaj embargo je na snazi od danas i trajaće godinu dana", rekao je Medvedev, i dodao da je vlada spremna da revidira odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u slučaju da dođe do promijene situacije, javila je britanska novinska agencija Rojters.

Medvedev je, takođe, dodao da se razmatra zabrana preleta evropskih i američkih avio-kompanija preko ruskog vazdušnog prostora ka Azijsko-pacifičkom regionu.

"Konačna odluka o zabrani preleta evropskih i američkih aviokompanija još nije donesena, ali je zabranjen prelet ukrajinskim prevoznicima preko ruske teritorije", rekao je Medvedev.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je juče, kao odgovor na zapadne sankcije Moskvi,  potpisao dekret kojim se zabranjuje ili ograničava na period od godinu dana uvoz u Rusiju poljoprivrednih proizvoda, sirovina i hrane iz zemalja koje su se pridružile sankcijama protiv Rusije.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.