Rusija i Srbija - partneri i na vojnom polju

Izvor: Večernje novosti, 30.Maj.2013, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija i Srbija - partneri i na vojnom polju

VOJNA saradnja između Rusije i Srbije, dve prijateljske zemlje, može da bude znatno bolja nego dosad - zaključak je sa sastanka u Moskvi dvojice načelnika GŠ oružanih snaga Rusije i Srbije, Valerija Gerasimova i Ljubiše Dikovića. Glavna tema je bila kako da se sprovede ono što su pre nedelju dana u Moskvi dogovorili ministri odbrane Rusije i Srbije Sergej Šojgu i Aleksandar Vučić. Generali su istakli da su prošle nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u Sočiju predsednici Vladimir Putin i Tomislav Nikolić potpisali Deklaraciju o strateškoj saradnji. A Diković je naglasio da se nada da će taj dokument pomoći da se vojna saradnja podigne na još viši nivo. - Jačaćemo saradnju, posebno u obrazovanju oficira. Imaćemo zajedničke vežbe, a naše prijatelje iz Srbije pozvali smo na moskovski avio-salon - rekao je general Gerasimov. Diković je, za „Novosti“, izjavio da će se saradnja pojačati već na jesen po dolasku ministra Šojgua u Beograd. Već se zna da će se u Rusiji obučavati naši oficiri, pogotovo oni iz jedinica PVO. Srbija namerava da, osim ruskih aviona, kupi i radare i sisteme S-300 i „pancir“.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Tomislav Nikolić

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Državljani Republike Srpske i Federacije BiH bez viza u Rusiju

Izvor: Vostok.rs, 31.Maj.2013, 11:06

31.05.2013. - Boravak bez vize do 30 dana..Rusija i Bosna i Hercegovina (Republika Srpska i Federacija BiH) potpisale su sporazum o uslovima uzajmnih putovanja državljana dve zemlje. Dokument je potpisan u Moskvi od strane ministara spoljnih poslova Rusije i Bosne i Hercegocine, Sergeja Lavrova i Zlatka...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.