Rusija i Srbija će razvijati odnose među armijama dveju zemalja

Izvor: Vostok.rs, 30.Maj.2013, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija i Srbija će razvijati odnose među armijama dveju zemalja

30.05.2013. - Impuls deklaracija o rusko-srpskim odnosima

Moskva, 30.05.2013. INTERFAKS

Načelnik Generalštaba oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov je razgovarao sa svojim srpskim kolegom Ljubišom Dikovićem o bilateralnoj vojno-tehničkoj saradnji i situaciji na Balkanu.

U toku razgovora, koji su se održali u četvrtak u Moskvi, glavni akcenat je stavljen na perspektivu vojne i vojno-tehničke saradnje dveju zemalja, situaciju na Balkanu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << a takođe i na nekoliko aktuelnih pitanja regionalne i međunarodne bezbednosti.

U toku pregovora Gerasimov je izjavio da su se ove godine kontakti sa ministarstvom odbrane Srbije aktivizirali. Prema njegovim rečima, novi impuls rusko-srpskim odnosima u vojnoj sferi je dala i deklaracija o starteškom partnerstvu, koja je potpisana 24. maja. Ona, između ostalog, podrazumeva i saradnju ministarstava odbrane i oružanih snaga dveju zemalja. U deklaraciji se govori i o potrebi za jačanjem te saradnje na dugoročnoj osnovi.

Diković je izjavio da «ovaj susret potvrđuje dobre odnose dveju armija. Naši odnosi imaju strateško značenje», rekao je on. «Mi ćemo razvijati ove kontakte među našim zemljama».

Izvor: Glas Rusije    
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ruski i srpski načelnik generalštaba o vojnoj saradnji

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Maj.2013

Načelnik Generalštaba Vojske Rusije, general Valerij Gerasimov i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković su na današnjem sastanku u Moskvi glavnu pažnju posvetili postojećem stanju i izgledima za razvoj međusobne vojne i vojno-tehničke saradnje, situaciji na Balkanu, kao...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.