Rusija: Kosovska vojska pretnja za bezbednost na Balkanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2020, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: "Kosovska vojska" pretnja za bezbednost na Balkanu

Zvanična Moskva smatra da stvaranje "kosovske vojske" predstavlja ozbiljnu pretnju za bezbednost na Balkanu, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Kako se navodi, stvaranje "vojske Kosova", koju podržavaju vodeće članice NATO, predstavlja najgrublje kršenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, u kojoj se ističe neophodnost demilitarizacije svih oružanih grupacija kosovskih Albanaca, preneo je Sputnjik.

Rusija je i ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << upozoravala na pretnju od takozvane "kosovske vojske", budući da nema nikakvih garancija da ona neće biti korišćena protiv srpskog stanovništva.

Tada je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja rekao i da se Rusija protivi pokušajima zapadnih zemalja da se diskusija u Savetu bezbednosti UN o situaciji na Kosovu svede na minimum.

Kosovska skupština odobrila je 14. decembra 2018. godine formiranje punopravne vojske zasnovane na "kosovskim bezbednosnim snagama".
Pogledaj vesti o: Moskva,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.