Moskva: Stvaranje „kosovske vojske“ predstavlja ozbiljnu pretnju za bezbednost na Balkanu

Izvor: Vostok.rs, 17.Jan.2020, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Stvaranje „kosovske vojske“ predstavlja ozbiljnu pretnju za bezbednost na Balkanu

Moskva smatra da stvaranje „kosovske vojske“ predstavlja ozbiljnu pretnju za bezbednost na Balkanu, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije. "Smatramo da je stvaranje `kosovske vojske` koju podržavaju vodeće zemlje NATO-a ozbiljna pretnja regionalnoj bezbednosti. To je grubo kršenje odredbi rezolucije 1244 Saveta bezbednosti, koja zahteva demilitarizaciju bilo koje naoružane grupe kosovskih Albanaca, omogućavajući prisustvo isključivo multinacionalnih kontingenata na Kosovu", navodi se u saopštenju Ministarstva, prenose RIA Novosti. Navodi se i da Moskva očekuje da će specijalni sud u Hagu za zločine na Kosovu uskoro stvarno pristupiti poslu, te da svi odgovorni moraju biti kažnjeni bez obzira na svoje pozicije. „Nadamo se da će Specijalni sud u Hagu istražiti zločine `Oslobodilačke vojske Kosova` i započeti pravi posao u bliskoj budućnosti. Svi oni koji su krivi za teška krivična dela (uključujući ubistva radi vađenja organa), koje je svojevremeno otkrio izveštač Dik Marti, moraju se suočiti sa pravdom i zasluženo biti kažnjeni, bez obzira na njihov trenutni položaj", dodaje se u saopštenju.

Pogledaj vesti o: NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

RUSI UPRAVO ZALEPILI ŠAMARČINU LAŽNOJ DRŽAVI: Upozoravaju na VELIKU OPASNOST koja PRETI SRBIMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2020

Rusija je i ranije upozoravala na pretnju...Zvanična Moskva smatra da stvaranje "kosovske vojske" predstavlja ozbiljnu pretnju za bezbednost na Balkanu, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova Rusije...Kako se navodi, stvaranje "vojske Kosova", podržavane od strane vodećih članica NATO-a,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.