RUSIJA U UN BRANILA SRBIJU KAO MOSKVU: VLJORA LAŽE! Amerikanci, šta to spremate Srbima u Bondstilu!?

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2019, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSIJA U UN BRANILA SRBIJU KAO MOSKVU: VLJORA LAŽE! Amerikanci, šta to spremate Srbima u Bondstilu!?

Zamenik ambasadora Rusije pri UN Dmitri Polanski optužio je Vljoru Čitaku na sednici SB UN da laže kako bi opravdala policijsku akciju na severu Kosova.

Polanski se zahvalio Ivici Dačiću i šefu UNMIK-a Taninu na informacijama, ali je rekao da je slušao Vljoru Čitaku, ali da njoj nema na čemu da se zahvali, te da je lagala, umesto da se izvinjavala.

- Nezakonita akcija je tako očigledna! >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Tzv. kosovska policija je izvršila invaziju na sever Kosova. Ruski službenik pri misiji UN je prebijen, a Čitaku nam je ponudila verziju događaja koja se protivi logici. Čak nije uspela da tačno izgovori njegovo ime - rekao je ruski diplomata.

Rusija kaže da je ROSU izvršila invaziju na sever Kosova i Metohije i da Vljora Čitaku ne veruje ni sama sebi u vezi sa optužbama protiv ruskog člana UNMIK-a, te je pitao da kaže da li je tačno da je on bio pretučen!

Polanski je, takođe, oštro zamerio američkom ambasadoru što ni jednom reči nije ustao u odbranu diplomatskog imuniteta koji uživaju službenici misija UN. Podsetio je da pripadnici misija UN uživaju potpuni imunitet.

Ruski diplomata je pripadnike lažne kosovske policije nazvao policijskim odmetnicima.

- Svedoci smo fabrikovanih priča o ruskim špijunima - rekao je ruski diplomata.

Predstavnik Rusije kaže da nije slučajno odabran datum za invaziju jer je upravo u tom trenutku predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio o kompromisu.

Ruski diplomata je, takođe, postavio pitanje o tajnovitim aktivnostima koje se odvijaju unutar američke baze Bondstil, te upozorio da Priština sabotira sprovođenje dogovora postignutim u prethodnih šest godina.

Zamenik nemačkog ambasadora pru UN Jirgen Šulc je na kraju izlaganja uzeo reč samo da bi osudio izlaganje zamenika ambasadora Rusije pri UN Dmitrija Polanskog, ali nije smislio ništa pametno za svoju repliku, te je ubrzo završio govor. Ovim svojevrsnim incidentom zavšrena je današnja raspravlja o južnoj srpskoj pokrajini pred SB UN.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Rusija u SB UN: Vljora Čitaku laže umesto da se izvini

Izvor: B92, 10.Jun.2019

Njujork -- Zamenik ambasadora Rusije pri UN Dmitrij Polanski optužio je Vljoru Čitaku da laže i insinuira kako bi opravdala policijsku akciju na severu KiM 28. maja..."Nezakonita akcija je tako očigledna. Kosovska policija je izvršila invaziju na sever Kosova. Ruski službenik pri misiji UN je prebijen,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.