Putin: Moguće još razmena zatvorenika izmedju SAD i Rusije

Izvor: Beta, 09.Dec.2022, 19:26

Putin: Moguće još razmena zatvorenika izmedju SAD i Rusije

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je moguće da će biti još razmena zatvorenika izmedju Rusije i SAD.SAD i Rusija juče su razmenili američku košarkašicu Britni Grajner i ruskog trgovca oružjem Viktora Bouta.Na pitanje novinara da li je moguća razmena još zatvorenika, ruski predsednik je rekao da je "sve moguće"."Ne odbijamo da nastavimo sa ovim u budućnosti", dodao je on.Uprkos pregovorima o razmeni za košarkaške zvezde, najistaknutije Amerikanke u zatvoru u inostranstvu, SAD nisu uspele da izvojevaju slobodu za drugog Amerikanca, Pola Vilana.Pol Vilan, bivši američki vojnik uhapšen je u decembru 2018. u Rusiji i osudjen na 16 godina zatvora zbog špijunaže koju je on negirao.Ruski trgovac oružjem Viktor Anatoljevič Bout poznat je u inostranstvu kao "Trgovac smrću" koji je podsticao neke od najgorih sukoba na svetu.U Rusiji ga, međutim, vide kao biznismena koji je nepravedno zatvoren tokom "preterano agresivne iznenadne američke operacije" hapšenja.Dan nakon što se vratio u svoju domovinu nakon 14 godina provedenih u američkom zatvoru, rekao je da Zapad želi da uništi Rusiju i da je jedva zadržao emocije kada je oslobodjen.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Košarka

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Putin: Nema govora o dodatnoj mobilizaciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2022

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da nema govora o dodatnoj mobilizaciji u Rusiji, te da je moguća samo rotacija vojnika koji su već regrutovani u okviru delimične mobilizacije...Već sam rekao - u okviru delimične mobilizacije pozvano je 300.000. Od kojih je 150.000 u grupacijama, a od...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.