Putin: Nema govora o dodatnoj mobilizaciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2022, 22:08

Putin: Nema govora o dodatnoj mobilizaciji

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da nema govora o dodatnoj mobilizaciji u Rusiji, te da je moguća samo rotacija vojnika koji su već regrutovani u okviru delimične mobilizacije.

Već sam rekao - u okviru delimične mobilizacije pozvano je 300.000. Od kojih je 150.000 u grupacijama, a od njih je samo polovina, odnosno nešto više od 77.000 u borbenim jedinicama, podsetio je Putin.

Dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da je preostala polovina mobilisanih na drugoj ili trećoj liniji, zapravo imaju ulogu teritorijalnih snaga, ili su na dodatnoj obuci, preneo je Sputnjik.

Preostalih 150.000 uopšte nije u formacijama. Ti momci su na poligonima i centrima za obuku. To se smatra borbenom rezervom polovina svih mobilisanih. Prema tome, trenutno nema nikakvog govora o dodatnoj mobilizaciji, saopštio je Putin.

Govoreći o mogućoj rotaciji među mobilisanima, ruski predsednik je istakao da se o tome zaista razgovaralo.

Moraćemo da pratimo situaciju, njen razvoj. Možda će se neke jedinice u zoni specijalne operacije menjati drugima. Ministarstvo odbrane i Generalštab to analiziraju, oni će doneti odluku, kazao je Putin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.