Putin: Kosmet je srpska teritorija

Izvor: RTS, 26.Jul.2013, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Kosmet je srpska teritorija

Moskva će i dalje na međunarodnoj sceni zastupati stav da je Kosovo i Metohija pravno srpska teritorija, rekao Vladimir Putin tokom susreta sa patrijarhom Irinejom u Kremlju.

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Irineju da će >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Moskva i dalje na međunarodnoj sceni zastupati stav da je Kosovo i Metohija pravno - srpska teritorija.

Putin je tokom susreta sa Irinejom u Kremlju poručio da Rusija neće priznati samoproglašenu državu Kosovo, koja je nastala kršenjem rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN kao svih normi međunarodnog prava, prenose Večernje novosti na svom sajtu.

Moskva će i dalje dosledno podržavati Srbe u pravednoj borbi da sačuvaju svoju teritoriju, stanovništvo i hramove na Kosovu i Metohiji, poručio je ruski predsednik srpskom patrijarhu tokom susreta u Kremlju u četvrtak uveče.

Posle govora predstavnika delegacija pravoslavnih crkava, posebno Njegove svetosti Irineja, Putin je govorio desetak minuta o nevoljama koje je imao i ima srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Srpski patrijarh bio je veoma zadovoljan tim razgovorom, jer se uverio da je predsednik Rusije odlično informisan o tome koliko Srbi i drugo nealbansko stanovništvo danas pati na KiM, navode Novosti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.