Provokacija: Zastava Ukrajine na neboderu kod Kremlja

Izvor: Vesti-online.com, 20.Avg.2014, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Provokacija: Zastava Ukrajine na neboderu kod Kremlja

Grupa vandala ofarbala je petokraku koja se nalazi na vrhu jednog od nebodera u naselju Kotelničeskaja u Moskvi u žutu i plavu boju, te pored nje postavila i ukrajinsku zastavu, javlja ruska novinska agencija Itar tas.

Ofarbali petokraku na vrhu jednog od nebodera u Moskvi u žutu i plavu boju, te pored nje postavila i ukrajinsku zastavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

 

"Popeli su se unutrašnjim stepenicama do poslednjeg sprata nebodera, a zatim su, uz pomoć opreme za penjanje, okačili zastavu i ofarbali krst", rekao je izvor, prenela je agencija Interfaks.

 

Policija je uhapsila četvoro osumnjičenih, dva mladića i dve žene, koji negiraju da su ofarbali zvezdu i da su postavili zastavu.

 

Zastava se vijorila tri sata dok je vlasti nisu skinule.

  Skidanje zastave sa vrha nebodera

 

"Alpinisti specijalizovani za rad na velikim visinama već su skinuli zastavu", dodao je portparol i rekao da nadležne službe skidaju i farbu, prenela je agencija AFP.

 

Neboder u naselju Kotelničeskaja ima 26 spratova i nalazi se kod ušća reke Jauza. Zgrada je visoka 176 metara.

 

''Ako bi Rusija upala na teritoriju članice NATO-a, to bi bio čin rata''

 
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.