UKR zastava okačena blizu Kremlja

Izvor: B92, 20.Avg.2014, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UKR zastava okačena blizu Kremlja

Nepoznate osobe okačile su ukrajinsku zastavu na vrh jednog nebodera u Moskvi, nedaleko od Kremlja, ali je ona posle tri sata skinuta.

"Zastavu su postavili nepoznati počinioci na vrh nebodera na keju Koteljniki. Alpinisti specijalizovani za rad na velikim visinama već su skinuli zastavu", rekao je portparol ruskog Ministarstva za vanredne situacije Roman >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kilkejev.

Pretpostavlja se da su iste osobe na tom neboderu crvenu zvezdu prefarbale u žuto-plavo što su boje ukrajinske zastave. Nadležne službe skidaju tu farbu, prenela je agencija AFP.

Po izvorima iz policije, više osoba u čijem posedu je nađena oprema za penjanje, uhapšeno je u Moskvi, svi iz tog grada i okoline.

"Nepoznate osobe popele su se unutrašnjim stepenicama do poslednjeg sprata nebodera, a zatim su, uz pomoć opreme za penjanje, okačili zastavu", rekao je isti izvor, prenela je agencija Interfaks.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) Alpinisti uhapšeni posle postavljanja ukrajinske zastave na vrh nebodera u Moskvi!

Izvor: Kurir, 20.Avg.2014

Incident se dogodio na čuvenoj zgradi Kotelničeskoj, a ukrajinska zastava skinuta je posle tri sata; Moskovljani brzo na drugi neboder istakli zastavu Rusije..MOSKVA - Četiri osobe popele su se danas na poznatu zgradu Kotelničesku u Moskvi, razvili malu ukrajinski zastavu i u ukrajinske plavo-žute...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.