Pokret za preokret: Nemoralan čin da deca pevaju Vučiću jer od toga zavisi finansiranje hora

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Okt.2019, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokret za preokret: Nemoralan čin da deca pevaju Vučiću jer od toga zavisi finansiranje hora

Novosadski odbor Pokreta za preokret osudio je danas kao "političku zloupotrebu dece" najavu da će hor novosadske Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" pevati u SPENS-u na obeležavanju 11 godina postojanja Srpske napredne stranke (SNS).

Pokret je u saopštenju upitao direktora te gimnazije, Ministarstvo prosvete i prosvetne inspekcije - da li znaju za međunarodne konvencije, kao i za ustavne i zakonske >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << odredbe o zabrani političke zloupotrebe dece.

"Skandalozna je i politički veoma opasna činjenica da su deca uslovljena da pevaju (predsedniku SNS) Aleksandru Vučiću činjenicom da moraju da idu jer od toga zavisi finansiranje hora, što je iskaz roditelja dece koja se tako brutalno politički koriste", stoji u saopštenju.

Pokret je zatražio od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i pokrajinskog premijera Igora Mirovića da odgovore "da li ih je sramota što će pred njima pevati deca čiji roditelji preziru politiku SNS-a, a koji zbog straha ne smeju da se odupru njihovoj instrumentalizaciji".

"Pitamo zaštitnike dečjih prava da li znaju svoj posao i kada će reagovati ako ne sada? Pitamo i nastavnike Gimnazije da li su deci rekli da SNS nije država i da je poistovećivanje države sa vlašću jedne stranke protivustavni čin", stoji u saopštenju.

Mediji su ranije objavili da će na proslavi godišnjice SNS u nedelju u Novom Sadu pevati hor Gimnazije, što se dešavalo i prethodnih godina na mitinzima i proslavama koje su naprednjaci organizovali u Novom Sadu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

SNS negira da Hor Jovine gimnazije peva na njihovoj godišnjici

Izvor: Radio 021, 25.Okt.2019

Gradski odbor Srpske napredne stranke saopštio je da Hor novosadske Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" neće pevati na proslavi rođendana te stranke...Kako su naveli, "još je sramnija tvrdnja da je finansiranje hora uslovljeno nastupom na stranačkoj proslavi"..."Srpska napredna stranka nikada nije...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.