POMAMA NA PORTALU eUPRAVA: Svi bi novu zdravstvenu knjižicu bez čekanja u redu

Izvor: Telegraf.rs, 18.Nov.2016, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POMAMA NA PORTALU eUPRAVA: Svi bi novu zdravstvenu knjižicu bez čekanja u redu

Broj naloga na nacionalnom portalu eUprava gotovo je utrostručen u poslednjih 11 meseci, taj sajt trenutno ima više od 516.000 aktivnih korisnika, a najpopularnija usluga na portalu u ovom času je zamena stare zdravstvene knjižice za novu karticu zdravstvenog osiguranja.

Za šest dana, otkako je ta usluga puštena u rad, naloge na nacionalnom Portalu eUprava otvorilo je 75.304 novih korisnika, a zahtev za izdavanje nove zdravstvene isprave podnelo je ukupno 78.627 građana  - saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << je danas iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Pored te usluge, na eUpravi moguće je onlajn upisati decu u predškolske ustanove na teritoriji Grada Beograda, zakazati termin za ličnu kartu i pasoš, poručiti izvode iz matične knjige rođenih i uverenje o državljanstvu.

Takođe, dostupna je i registracija vozila na ovlašćenim tehničkim pregledima i zamena vozačke dozvole.

Portal eUprava javnosti je dostupan od juna 2010. godine, ima 300 različitih elektronskih usluga koje postavljaju 104 državna organa i za šest godina postojanja, na taj nacionalni portal pristiglo je više od četiri miliona zahteva građana.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

E-UPRAVA OBARA REKORDE Za šest dana gotovo 80.000 onlajn zahteva za zdravstvene knjižice

Izvor: Blic, 18.Nov.2016

Podnošenje zahteva za zamenu zdravstvenih knjižica elektronskim putem trenutno je najpopularnija usluga na nacionalnom portalu eUprava, koji je za samo šest dana koristilo čak 78.627 građana, podaci su Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave...Kako je navedeno na sajtu tog ministarstva,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.