Izvor: RTS, 05.Sep.2020, 13:55

Osmani: Delegacija Prištine u SAD nije postigla ono što je obećala

Predsednica skupštine privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani smatra da tim Prištine sporazumom koji je potpisan u Vašingtonu nije uspeo da donese ono što je i obećao.
Prema rečima Osmanijeve, prištinski tim nije doneo uzajamno priznanje sa Srbijom, kao i nepregovaranje o korišćenju resursa, poput Gazivoda.

"Odbijanje mini šengena, nezadiranje u ustav i proglašenje, konkretni rezultati za nestale, naknada za ratnu štetu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odgovornost Srbije za zločine počinjene na Kosovu, potpuno uklanjanje necarinskih barijera koje je Srbija nametnula Kosovu", nabrojala je Vjosa Osmani u objavi na Fejsbuku sva obećanja koja prištinska delegacija nije ispunila.
Ipak, Osmanijeva je istakla da je pozitivna strana sastanaka u Vašingtonu priznanje od Izraela, koje je, kako je istakla, jedno od najvažnijih priznanja koje je na tzv. Kosovo stiglo posle dugog vremena.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rakočević: Tramp „ukrao“ Albance demokratama

Izvor: VOA, 05.Sep.2020

Najveću korist od poptisivanja sporazuma predstavnika Beograda i Prištine u Vašingtonu ima američki predsednik Donald Tramp, ocenjuju Živojin Rakočević i Nedžmedin Spahiu. Predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani smatra da prištinska delegacija nije ispunila ono što je obećala..

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.