OVA DVA POLOŽAJA PRVA NA UDARU: Na meti ruskih snaga strateški važno mesto, vode se žestoke borbe (MAPA)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2022, 10:15

OVA DVA POLOŽAJA PRVA NA UDARU: Na meti ruskih snaga strateški važno mesto, vode se žestoke borbe (MAPA)

Severno se nalazi važno postrojenje

Ruske kopnene snage izvele su napad na grad Šastija i okolnu stanicu Lugansk, koji se nalaze u Šastijskom okrugu u Lugansku. Prema izveštajima sa terena, u toku su oštre borbe na kopnu između proruskih i ukrajinskih snaga.

Severno od grada nalazi se velika luganska elektrana, izgrađena 1950-ih.

I tokom nemira 2014. godine u Ukrajini, grad je postao ključno mesto borbi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Svetski mediji javljaju da se širom cele Ukrajine čuju eksplozije, pa čak i u Kijevu i Harkivu, najvećim gradovima u državi.

Ranije je rukovodstvo republike saopštilo da je počelo vojnu operaciju oslobađanja oblasti Luganske oblasti pod kontrolom Kijeva i da će na meti biti samo vojni objekti.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da će Moskva podržati i Lugansku i Donjecku Narodnu Republiku u cilju odbrane naroda Donbasa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.