ORBAN POBESNEO U CIRIHU: Evropa izgubila sposobnost da upravlja sama sobom

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Nov.2023, 14:28

ORBAN POBESNEO U CIRIHU: "Evropa izgubila sposobnost da upravlja sama sobom"

Orban je ocenio da EU nije uspela da se uspešno izbori sa sopstvenim proširenjem, kao ni sa regionalnim sukobima u Ukrajini i na Zapadnom Balkanu

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je danas u Cirihu da Evropa ne uspeva da postavi sebi ciljeve, niti da prepozna sredstva za njihovo postizanje, što znači, kako je naveo, da je "izgubila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sposobnost da upravlja sama sobom".

Orban je istakao, u govoru na proslavi 90. godišnjice švajcarskog konzervativnog nedeljnika Veltvohe, da udeo Evrope u svetskoj proizvodnji opada i da će do 2030. godine Nemačka biti poslednja evropska zemlja koja će ostati među 10 najvećih ekonomskih sila na desetom mestu.

, prenela je agencija MTI.

Orban je rekao da je mađarska politika zasnovana na niskim porezima i privlačenju investicija sa Istoka i Zapada, kao i na suzbijanju migracija.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.