Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2023, 21:41

OEBS aktivirao Moskovski mehanizam zbog navodne deportacije dece u Rusiju

Sjedinjene Američke Države su sa još 44 zemlje i uz podršku Kijeva aktivirale su Moskovski mehanizam Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), kako bi se ispitali navodi o prisilnom premeštanju dece u delovima teritorije Ukrajine pod ruskom kontrolom ruske trupe i njihovoj navodnoj deportaciji u Rusiju, saopštio je Stejt department.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Aktiviran Moskovski mehanizam

Izvor: B92, 31.Mar.2023, 07:55

SAD su sa još 44 zemlje i uz podršku Kijeva aktivirale Moskovski mehanizam Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS)...Cilj aktiviranja tog mehanizma je da se ispitaju navodi o prisilnom premeštanju dece u delovima teritorije Ukrajine pod ruskom kontrolom i njihovoj navodnoj deportaciji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.